Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej

  • Autor: Urszula Tatur
  • 20 lip 2017 12:39
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej
Frappe w wersji truskawkowej i czekoladowej

Na ciepłe dni wyśmienicie sprawdzi się frappe przygotowana na bazie espresso ze świeżo zmielonych ziaren. Sprawdź przepisy Marcina Kozickiego, baristy i trenera Warsaw School Of Coffee i rozkoszuj się kawą na zimno z ciekawymi dodatkami.

REKLAMA

Masz ochotę na kawę we wszystkie dni w roku, także te upalne? Latem przyrządź frappe na zimno, która świetnie gasi pragnienie i zarazem zaspokaja chęć na dawkę kofeiny. Pobaw się przeróżnymi smakami i przyrządź orzeźwiający napój kawowy we własnej kuchni z ulubionymi dodatkami. Wypróbuj przepisy Marcina Kozickiego, baristy i trenera Warsaw School Of Coffee i ulegnij frappe w wersji truskawkowej lub czekoladowej.

Pamiętaj jednak, że dla zachowania maksimum smaku bazą każdego napoju kawowego powinno być espresso ze świeżo zmielonych ziaren, np. z automatycznego ekspresu ciśnieniowego, takiego jak Philips 3100Z łatwością przygotujesz w nim bogaty wybór napojów, w tym aromatyczne espresso dostosowane do Twoich upodobań. O doskonały smak espresso zadbają trwałe, opatentowane ceramiczne młynki oraz filtr AquaClean zapewniający parzenie kawy z krystalicznie czystej wody.

Frappe truskawkowe
Frappe truskawkowe to napój, który nie tylko pobudza, ale i orzeźwia. Truskawki swoim aromatem wprost kuszą do przygotowania kawy na zimno! Wypróbuj prosty przepis na truskawkowe frappe. Potrzebny Ci będzie mus z truskawek, lody waniliowe, kilka kostek lodu, aromatyczne podwójne espresso ze świeżo palonej kawy, odrobina spienionego mleka i truskawki w całości oraz bita śmietana do dekoracji. Zacznij od przygotowania musu truskawkowego – wlej go do szklanki, pamiętając, aby zostawić odrobinę do dekoracji. Następnie resztę składników zmiksuj w blenderze do uzyskania jednolitej konsystencji. Wlej powstały napój ostrożnie do szklanki tak, by nie zaburzyć warstwy z musu truskawkowego. Na koniec nie zapomnij o dekoracji z bitej śmietany i truskawki oraz muśnięciu pozostałym musem – w ten sposób napój będzie jeszcze bardziej apetyczny. Smacznego!

Czekoladowe frappe z bananem
Połączenie kawy, banana, miodu i czekolady po prostu musi dobrze smakować, a po dodaniu kostek lodu i zmiksowaniu wszystkich składników staje się niesamowicie orzeźwiające. Do przygotowania tego frappe będziesz potrzebować podwójnego espresso, najlepiej z mieszanki kawy charakteryzującej się niską kwasowością i czekoladowym posmakiem, połówkę banana, ok. 10 ml miodu dla podkreślenia słodkiego smaku, 4-5 kostek lodu oraz gałki lodów czekoladowych. Przyda się również czekolada do dekoracji. Jeśli natomiast wolisz mniej słodki napój, możesz pominąć miód. Najpierw przygotuj espresso, a następnie dodaj do niego pozostałe składniki. Całość dobrze zmiksuj. Wierzch frappe posyp wiórkami z czekolady i gotowe!

Pamiętaj, że wszystkie napoje kawowe na zimno warto podawać w przejrzystych wysokich szklankach, aby móc nacieszyć się nie tylko smakiem, ale także kuszącym wyglądem frappe.



REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA