REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD

  • Autor: Urszula Tatur
  • 21 gru 2017 09:56
Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD
Kernau
Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD
Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD
Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD
Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD
Dwanaście potraw i tylko kilka funkcji AGD

Przedświąteczne kucharzenie rzadko kiedy przebiega spokojnie. Atmosfera w kuchni bardziej przypomina kulisy restauracji o światowej renomie, gdzie nie ma ani chwili wytchnienia, a potrawy powstają po kilka w tym samym czasie. Jeśli już sam jadłospis jest wystarczająco skomplikowany, po co komplikować sobie życie wymyślnymi technikami kulinarnymi i trudnymi w obsłudze urządzeniami? Klucz do smakowitych dań jest zaskakująco prosty, gdyż to właśnie dzięki najprostszym metodom powstawały dawniej najpyszniejsze dania. Sprawdzone receptury i solidny sprzęt AGD uwolnią nas od trosk w te Święta i pozwolą na nowo odkryć urok prawdziwego gotowania.

REKLAMA

Warto pamiętać, że nawet najbardziej rozbudowane menu może zostać przygotowane z wykorzystaniem zaledwie jednego urządzenia i jego kilku funkcjonalności. Najpyszniejsze smaki naszego dzieciństwa przyrządzane były z pomocą sprzętów, którym daleko do dzisiejszych innowacji. Gotowanie minimalistyczne, w połączeniu z nowoczesnymi, lecz prostymi w obsłudze urządzeniami, zarówno przyspieszy przygotowanie wielodaniowej wieczerzy, jak i sprawi, że poznamy zupełnie nowy i pełny smak tradycyjnych potraw.

Mniej znaczy pyszniej
Gdy na wyciągnięcie ręki możemy mieć praktycznie wszystko, coraz bardziej ceni się powrót do prostoty, w myśl sentencji „mniej znaczy lepiej”. Filozofię tą warto przenieść także do domowej kuchni, co docenimy w szczególności w chwilach największego kulinarnego szaleństwa. – Kuchnia XXI wieku, choć kiedyś oznaczała naszpikowanie jej najnowszymi technologiami, dziś cechuje się przede wszystkim funkcjonalnością, która ma na celu uproszczenie wykonywania codziennych czynności – mówi Tomasz Bytnar, ekspert firmy KERNAU. – Z myślą o świadomym konsumencie tworzymy sprzęt, który posiada wyłącznie niezbędne funkcje, co pozwala w znacznym stopniu zwiększyć efektywność podczas gotowania. Jak to możliwe? Otóż nawet kupując urządzenie o kilkudziesięciu odrębnych funkcjonalnościach, zazwyczaj kończy się na tym, że korzystamy z zaledwie kilku podstawowych. Tymczasem przepełniony innowacyjnymi opcjami sprzęt to również znacznie większe zużycie prądu. Rezygnując zatem z tego, z czego i tak później nie korzystamy, wyświadczymy przysługę nie tylko sobie, ale i środowisku.

Przepysznie na lata
Osobną kwestią, w przypadku bardzo zaawansowanych technologicznie sprzętów jest także ryzyko usterki. Im coś jest bardziej skomplikowane, tym bardziej podatne na uszkodzenia. O tym z pewnością przekonał się każdy, kto po raz pierwszy miał do czynienia z telefonem dotykowym. Ograniczony do minimum zakres opcji, który jednocześnie zapewnia przygotowanie pełnej gamy posiłków, to gwarancja dłuższej trwałości danego sprzętu. – Zasada ta sprawdza się także w przypadku sprzętu AGD. Przykładowo piekarnik staje się kompletnym dopełnieniem kuchni przede wszystkim dzięki termoobiegowi, kilku funkcjom pieczenia, wygodnym prowadnicom, łatwej do czyszczenia emalii oraz intuicyjnemu programatorowi – wyjaśnia ekspert firmy KERNAU. Tymczasem użyteczność wykorzystania połączenia wi-fi w przypadku tergo urządzenia jest już wątpliwa. Wybierając piekarnik warto raczej zwrócić uwagę na długość gwarancji. To właśnie dzięki niej i niezawodnej, lecz prostej technologii dany sprzęt nie będzie jedynie sezonową nowinką, a wieloletnim udogodnieniem.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA