×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Czym tak naprawdę jest technologia Supreme No Frost?

Czym tak naprawdę jest technologia Supreme No Frost?

Autor: Urszula Tatur
Dodano: 06 maj 2016 14:03
Zaktualizowano: 08 maj 2016 12:06

Idealna chłodziarka to taka, które nie przyspiesza procesu psucia żywności, a także nie zmienia jego jakości i nie pozbawia wartości odżywczych.

Według badań przeprowadzonych przez markę Whirlpool aż 86% Europejczyków uważa, że zmniejszenie ilości marnowanego jedzenia jest dla nich priorytetem. Co więcej, od lodówki najnowszej technologii oczekują, że jedzenie pozostanie świeże dłużej niż kiedykolwiek wcześniej. Idealna chłodziarka to taka, które nie przyspiesza procesu psucia żywności, a także nie zmienia jego jakości i nie pozbawia wartości odżywczych. Jedną z technologii, która to gwarantuje jest Supreme No Frost, zastosowana w nowych lodówkach marki Whirlpool.

Co odróżnia Supreme No Frost od innych technologii?

Lodówki Whirlpool Supreme No Frost są odpowiedzią na potrzeby konsumentów. Najnowsze chłodziarko-zamrażarki posiadają dwa niezależne systemy obiegu powietrza – jeden w chłodziarce, drugi w zamrażarce – co jest gwarancją zachowania jakości zarówno świeżego, jak i mrożonego jedzenia.

To co odróżnia lodówki Supreme No Frost od innych to:
• Tradycyjne systemy No Frost wyposażone są tylko w jeden parownik umieszczony w zamrażalniku, który odprowadza wilgoć z powietrza krążącego po obu komorach (chłodziarki i zamrażarki). Ogranicza to powstawanie lodu w zamrażalniku, ale jednocześnie powoduje wysychanie produktów przechowywanych w chłodziarce.
• Technologia Whirlpool Supreme No Frost to dwa niezależne systemy Total No Frost – jeden w chłodziarce, drugi w zamrażarce. To sprawia, że komory są od siebie całkowicie niezależne, dzięki czemu zamrażalnika nie trzeba rozmrażać, a jednocześnie w chłodziarce panuje odpowiedni poziom wilgotności zapewniający idealne warunki do przechowywania żywności.
Jeszcze więcej technologii
W najnowszych lodówkach marki Whirlpool zastosowano nie tylko technologię Supreme No Frost, ale także szereg innych udogodnień, które sprawią, że jedzenie postanie świeże na dłużej:
 6-ty Zmysł Fresh Control
Ten system nieustająco monitoruje temperaturę i wilgotność panującą w lodówce, a także przywraca prawidłowe parametry temperatury szybciej niż w tradycyjnej lodówce.
 Technologia Freeze Control
Dzięki niej zamrożone jedzenie nie traci wilgotności ani smaku. Znacznie obniżając wahania temperatury w zamrażarce podczas procesu automatycznego usuwania szronu zapobiega powstawaniu oparzeń mrozowych, chroniąc jedzenie przed utratą jakości i koloru.
 Komora Activ0°
Jest to komora, w której panują idealne warunki do przechowywania świeżego mięsa i ryb. Temperatura w Activ0° wynosi około 0°C, co oznacza, że jedzenie dłużej pozostanie świeże i zachowa swój wygląd oraz wartości odżywcze. System chłodzenia w komorze Activ0° może zostać wyłączony, a sama komora może być używana do standardowego przechowywania żywności.

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także