Czekoladowe fondue z truskawkami
Wielofunkcyjne urządzenie do gotowania Multicooker doskonale sprawdzi się podczas przygotowywania czekoladowego fondue. Skorzystaj więc z owoców sezonowych i przygotuj szybko i w łatwy sposób inny niż zwykle deser z truskawkami.
Przygotowanie czekoladowego fondue z Multicookerem Philips może być dziecinnie proste! Potrzebne Ci będą:
300 g gorzkiej czekolady
100 ml mleka
2 łyżki masła
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub migdałowego-opcjonalnie
umyte truskawki do maczania (lub ew. inne owoce, kawałki słodkiej bułki, pianki marshmallows)
Na początku do misy Multicookera włóż połamaną na kawałki czekoladę oraz pozostałe składniki. Naciśnij przycisk MENU i ustaw program MANUAL, następnie nacisnij przycisk COOKING TIME i ustaw czas 20 minut. Naciśnij przycisk TEMPERATURE i ustaw ją na 70ºC. Zamknij pokrywę i naciśnij START. Kiedy program dobiegnie końca, urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję trzymania ciepła KEEP WARM, co pomoże utrzymać nasze fondue ciągle lejące. Wewnętrzna misa Multicookera jest elegancka, zatem możesz bez przeszkód serwować fondue w tym naczyniu. Wystarczy nadziać truskawki na patyczki i truskawkowa-czekoladowa przyjemność gotowa!
Z tym wielofunkcyjnym urządzeniem nadającym się m.in. do gotowania, gotowania na parze, duszenia, smażenia, pieczenia przygotujesz też inne pyszne potrawy w łatwy sposób. Jeśli szukasz inspiracji, znajdziesz je w unikalnej książeczce z przepisami dołączonej do Multicookera. Zawiera ona kilkadziesiąt przepisów na pyszne dania wraz z opisem przygotowania „krok po kroku”.