REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Czas na przetwory

  • Autor: Urszula Tatur
  • 07 lip 2016 09:00
Czas na przetwory
Fot. Duka.
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory
Czas na przetwory

Okres wakacji to idealny czas, aby zamknąć ulubione smaki w słoiku i raczyć się
nimi, gdy nastaną chłodniejsze dni.

REKLAMA

Okres wakacji to idealny czas, aby zamknąć ulubione smaki w słoiku i raczyć się
nimi, gdy nastaną chłodniejsze dni. Dżemy, powidła, musy, soki, kompoty,
syropy, nalewki, kompozycje ze świeżych warzyw jako dodatki do dań głównych
– każdy pomysł jest dobry, aby zachować lato na dłużej. Przetwory to nie tylko
sposób na wzbogacenie kulinarnych doznań jesienią i zimą. To również naturalna
bomba witaminowa. Dżem z domowej kuchni czy najsmaczniejsze na świecie
ogórki to przecież pyszne pomysły na prezenty. W nowej kolekcji DUKA znajdzie
się szereg praktycznych produktów, które pomogą je przygotować.


Kolekcja WEST to rozbudowana kolekcja produktów do przetworów. Sitka do twardych
i miękkich przecierów umożliwiają pewne i bezpieczne oparcie ich na garnkach oraz miskach.
Drylownica wyposażona w duży kosz oraz pojemnik na pestki gwarantuje wydajność drylowania
aż do 15 kilogramów owoców na godzinę.

Trwałe, wykonane ze stali nierdzewnej lejki WEST z uchwytami do napełniania słoików i butelek
są odporne na wysoką temperaturę. Większy z nich posiada wystarczająco szeroki otwór,
aby przelać konfitury z dużymi kawałkami owoców, mniejszy z kolei został wyposażony w sitko,
które zatrzyma podczas przelewania niepotrzebne osady i cząstki.

Linia BEKA to garnek do konfitur z pokrywą oraz wysokiej jakości sokownik.
Dzięki zastosowaniu materiałów zapewniających doskonałe przewodzenie ciepła, gotowanie
w naczyniach BEKA z użyciem ciepła o średnim lub niskim natężeniu jest wydajne
i energooszczędne. Sokownik składa się z zasobników na wodę i owoce, koszyka na owoce,
zacisku, rurki i szklanej pokrywy. Wielofunkcyjny szeroki garnek BEKA ze stali nierdzewnej
z uchwytem służy do przygotowywania powideł, dżemów, konfitur oraz do pasteryzowania
gotowych weków. Duża, 30-centymtrowa średnica garnka oraz grube dno gwarantują
optymalne rozchodzenie się ciepła i tym samym skracają czas przygotowywania przetworów.
Kształt garnka sprzyja szybszemu parowaniu wody i gęstnieniu konfitur, przeciwdziałając
jednocześnie ich przywieraniu do dna.

Słoiki i butelki STORAGE o różnych pojemnościach posiadają praktyczne wieka oraz zostały
wyposażone w drewniane etykiety umożliwiające wielokrotne opisywanie przetworów. Będą
dumnie prezentować smakowite dzieła przez cały okres chłodniejszych dni.

Smakołyki z domowej spiżarni naturalnie warto zaserwować na drewnianych deskach z kolekcji
ACACIA. Dostępne w różnych kształtach i rozmiarach świetnie sprawdzą się podczas
przygotowywania i serwowania potraw. Przydadzą się również do zabezpieczania blatu przed
gorącymi naczyniami.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA