Półwysep zamiast wyspy. 10 pięknych zdjęć
Jeśli masz małą kuchnię postaw na półwysep. To doskonała alternatywa dla tradycyjnej wyspy.
PRZEJDŹ DO GALERII
Półwysep w kuchni. Projekt Ewelina Pik-Biegańska. Fot. Bartosz Jarosz.
Zawsze gdy nie możemy sobie pozwolić na wyspę w kuchni, to możemy skorzystać z jej alternatywy – czyli półwyspu. Zajmuje ona mniej miejsca, a również będzie dodatkowym miejscem do pracy i przechowywania produktów żywnościowych. Półwysep idealnie sprawdzi się w mniejszych pomieszczeniach.
Półwysep, tak ja wyspa, oddzieli optycznie przestrzeń kuchni od salonu. Będzie on nie tylko separatorem, ale również dodatkowym blatem roboczym. Na półwyspie możemy zamontować dodatkowe szafki i szuflady, dzięki czemu będzie on bardziej funkcjonalny.
Nie przegap najważniejszych wiadomościObserwuj nas w Google News