Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017

  • Autor: Urszula Tatur
  • 18 sty 2017 12:54
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Zajc
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017
Trendy w kuchni w mijającym roku i prognoza na 2017

Modna nowoczesna klasyka, wysuwane systemy do przechowywania, elektryczne otwierane szafki, szarości i naturalne forniry.

REKLAMA

Mówiąc o preferencjach klientów i tym co obowiązywać ma w 2017 roku warto zacząć od przedstawienia najpopularniejszych rozwiązań funkcjonalnych. Kuchnia zdecydowanie nie może obejść się bez wysuwanych systemów do przechowywania. Zamknięte za frontami wysokich szaf kosze cargo porządkują produkty, zapewniając bardzo wygodny do nich dostęp. Również w niskich szafkach warto znaleźć miejsce nawet dla najmniejszego wysuwanego kosza mającego 15 cm szerokości. Z kolei systemy montowanie w narożnikach zabudowy pozwalają bardzo efektywnie wykorzystać tę trudną przestrzeń do przechowywania naczyń kuchennych. Obowiązujące zasady segregowania odpadów spowodowały potrzebę montowania w kuchniach podwójnych koszy na śmieci. Użytkownicy coraz bardziej cenią sobie dodatkowe udogodnienia. Elektrycznie otwierane górne szafki, czy też montowane w szafkach i szufladach ledowe oświetlenie stają się coraz popularniejsze. Nie bez znaczenia jest, że takie systemy stały się cenowo przystępne. Niezmiennym zainteresowaniem cieszą się bezuchwytowe sposoby otwierania szafek i szuflad, czyli na push to open lub za pomocą frezowanych w różny sposób krawędzi.

We wzornictwie kuchni zauważamy odbicie ogólnego powrotu do wnętrz w stylu nowoczesnej klasyki. Klienci coraz częściej zwracają się w stronę kuchni nowoczesnych a jednocześnie posiadających elementy stylizowane na tradycyjne. Z tego powodu wprowadziliśmy fronty zdobione subtelnym frezem. Innym ukłonem w stronę klasyki jest lite drewno poddane szczotkowaniu. Dzięki niemu zyskuje przestrzenny efekt i wyczuwalną pod palcami fakturę. Powstają z niego nie tylko fronty, ale pojawia się również jako element wyspy kuchennej. Surowy wygląd szczotkowanego drewna znakomicie przełamuje nowoczesną prostą formę kuchni. Podobny efekt wprowadzają kompozytowe blaty odtwarzające rysunek różnego rodzaju kamieni, jak marmur Bianco di Carrara lub Calacatta, czy Arabescato. Nadal popularne są wykończenia lakierowane, wśród których coraz większym zainteresowaniem cieszy się kolor szary. Modne są szczególnie jego niejednoznaczne odcienie wpadające w kolor gołębi lub antracyt. W jednej kuchni spotykane są również połączenia kilku odcieni szarego lakieru. Ten kolor zyskuje na popularności kosztem odchodzącego w przeszłość beżu. Co ciekawe obecnie wykończenia matowe lub półmatowe są równie popularne jak błyszczące. W przypadku fornirów najczęściej wybierane są naturalne odcienie dębu lub orzecha, posiadające delikatny rysunek słojów. Natomiast nie ma już miejsca w kuchni na pomarańczowe, czy żółte odcienie drewna.

Rozwiązania funkcjonalne i estetyczne, które w ostatnim czasie pojawiły się w kuchniach zapewne zagoszczą w nich na dłużej.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA