Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018

  • Autor: Urszula Tatur
  • 07 maj 2018 10:23
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Peka
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018
Najmodniejsze kuchenne trendy sezonu – Eurocucina 2018

Kamień, drewno, matowa czerń oraz... blacha – to główne trendy, które panowały w kuchniach podczas największego wnętrzarskiego święta w Mediolanie. Eurocucina 2018 przyciągnęła rzeszę architektów, projektantów i miłośników najlepszego wzornictwa z całego świata. Stoisko firmy PEKA cieszyło się dużą popularnością wśród odwiedzających – co z satysfakcją i przyjemnością zauważyliśmy podczas targów. Rozwiązania zaprezentowane przez markę charakteryzują się ponadprzeciętną funkcjonalnością i idealnie wpisują się w ogólnoświatowe trendy.

REKLAMA

Kuchenne wyspy wciąż w modzie
Odpowiednie zagospodarowanie kuchennej przestrzeni, to klucz do sukcesu. Każdy z użytkowników ma swoje indywidualne potrzeby i przyzwyczajenia, które należy uwzględnić w procesie projektowania. Podczas targów Eurocucina, producenci przekonywali, że nadal w modzie są kuchenne wyspy, a ich odpowiednie zagospodarowanie gwarantuje wysoką jakość i komfort użytkowania. Dokładnie przemyślane systemy przechowywania umieszczone pod blatami zapewniają maksymalne wykorzystanie przestrzeni. Przykładem takiego projektu była aranżacja zaproponowana przez markę Nobilio, w której wykorzystano półki EXTENDO Fioro. Marka Nobilio zaprezentowała nowoczesne pomysły na kuchnię, zaprojektowane w bezkompromisowy sposób z wykorzystaniem drewna i szkła.

Kuchnia jako monolityczna bryła
Bardzo modne w Mediolanie były systemy HAWA, pozwalające zakryć cześć mebli gładkimi frontami, otwieranymi i wzywanymi do wnęki zbudowanej pomiędzy korpusami. Przy ich zastosowaniu wszystkie urządzenia AGD są ukryte za drzwiami. Zastosowanie takiego rozwiązania sprawia, że z pozoru minimalistyczna kuchnia jest jednocześnie bogato wyposażona i w pełni funkcjonalna.

Kolory ziemi
O tym, że naturalna kolorystyka wyposażenia dobrze sprawdza się w kuchni przekonywali z kolei przedstawiciele marki Team 7. Stonowane barwy i naturalne oświetlenie to idealny duet, który sprawdza się zarówno w przestrzennych pomieszczeniach, jak i w niewielkim wnętrzu. W takiej aranżacji świetnie prezentowały się rozwiązania do przechowywania PLENO Fioro i SNELO Fioro, które zapewniają maksymalne wykorzystanie kuchennej powierzchni. Aranżacje przedstawione przez TEAM 7 uwypuklają czyste i naturalne piękno drewna, nie zapominając oczywiście o innowacyjnej technologii, różnorodności i elastyczności.

Funkcjonalność ponad wszystko
Funkcjonalność to motyw przewodni tegorocznej edycji targów Eurocucina. Świat designu w coraz większym stopniu kładzie nacisk na tą cechę współczesnych kuchni. Modna kuchnia to nie tylko estetyczne wnętrze – liczy się przede wszystkim wygoda, komfort i ergonomia użytkowania. Użyteczność została podniesiona do rangi absolutu. Przemyślane systemy przechowywania, na przykład narożne szafki zapewniają więcej miejsca na przykład na duże naczynia – stąd też są często spotykane w aranżacjach kuchni. Wiele osób decyduje się również na szafki wysokie – dlatego, że najlepiej wykorzystują całą dostępną przestrzeń przechowywania i są łatwe w użyciu.

Inteligentne rozwiązania
Kuchnia przyszłości, to taka, w której wykorzystuje się najnowsze technologie. Inteligentnych systemów nie mogło zabraknąć również w Mediolanie. Pomagają one oszczędzić czas, a także są przyjazne dla środowiska! Trend EKO to kolejna cecha nowoczesnej kuchni, która będzie zyskiwać na znaczeniu. Jednym z bardzo praktycznych, proponowanych przez markę PEKA rozwiązań jest pojemnik do przechowywania odpadów organicznych FreezyBoy z funkcją schładzania zawartości do -5 ° C. Urządzenie to spotkało się z dużym zainteresowaniem zarówno projektantów, jak i użytkowników zyskuje coraz większą popularność. Systemy te pokazały tak uznane marki mebli kuchennych jak DOCA i Fendi, które wkomponowały je w swoje aranżacje.

Detale
Na stoisku MITON dominowały ciemne kolory, a to co najbardziej przykuwało wzrok to wykorzystanie kolorowych akcentów świetlnych rozjaśniających kontrastujące z nimi metal i drewno. Miton zaprezentował w swych aranżacjach systemy Pleno, Snello i standardową wysoką szafkę.
Z kolei marka TONCELLI pokazała perfekcyjnie urządzoną kuchnię z systemami Extendo, Pleno i z szafką wysoką, gdzie uwagę zwracały fantastyczne detale wykonane ze stuletniego popiołu.

Ciekawe konstrukcje regałowe
Nie zabrakło również ciekawych, otwartych regałów, które znajdowały się zarówno na ścianach, w zabudowie meblowej, na wyspach lub podwieszonych nad wyspami. Stanowią one doskonałe uzupełnienie przestrzeni i są niezwykle funkcjonalne.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA