Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Kuchnia modułowa: produkcja seryjna czy już „indywidualna”?

  • Autor: Urszula Tatur
  • 16 maj 2017 12:03
Kuchnia modułowa: produkcja seryjna czy już „indywidualna”?
Producent klientowi pozostawił wybór nie tylko koloru wybarwienia frontów, ale opcji wykończenia w połysku lub w macie i rodzaju frezowań. To niemal jak projektowanie na indywidualne zamówienie. Fot. KAM
Kuchnia modułowa: produkcja seryjna czy już „indywidualna”?
Kuchnia modułowa: produkcja seryjna czy już „indywidualna”?
Kuchnia modułowa: produkcja seryjna czy już „indywidualna”?
Kuchnia modułowa: produkcja seryjna czy już „indywidualna”?

Trend personalizacji mocno zaznaczył się w meblach kuchennych. Nie są już projektowane dla przeciętnego odbiorcy, ale pod względem designu i funkcjonalności dopasowują się do różnych wnętrz i sposobu ich użytkowania. W jednym systemie proponowanych jest nawet ponad 700 rodzajów szafek, które za każdym razem pozwalają stworzyć projekt idealnie odpowiadający indywidualny potrzebom.

REKLAMA

Nowoczesne meble muszą być jak ubrania szyte na miarę - idealnie dopasowane, komfortowe, zaprojektowane pod konkretne wnętrze i indywidualne potrzeby domowników. A te są tak różne, podobnie jak powierzchnia mieszkań, że już na etapie projektowania mebli, trzeba założyć różnorakie możliwości aranżacyjne.
- Kliencie nie chcą już kupować ustandaryzowanych mebli zaprojektowanych dla przeciętnego odbiorcy - potwierdza Sylwia Kowalska-Mikutel, projektantka Spółki Meblowej KAM. - Zakup mebli kuchennych to inwestycja na wiele lat, dlatego pod względem wizualnym i funkcjonalnym muszą być dopasowane do oczekiwań odbiorcy, dokładnie odpowiadać jego specyficznemu stylowi życia.
Czy potrzebę indywidualizacji można połączyć z produkcją seryjną? Nowymi kolekcjami mebli, Spółka Meblowa KAM z Milejewa udowadnia, że nawet w przypadku mebli systemowych można tworzyć indywidualne projekty. W linii KAMmoduł PREMIUM dostępnych jest ponad 700 szafek, przy pomocy których można funkcjonalnie zagospodarować każde wnętrze, niezależnie od jego kształtu i oczekiwań odbiorcy.
- Zaletą tak rozbudowanego systemu mebli jest zapewnienie klientowi pełnej możliwości wyboru optymalnej zabudowy kuchennej - wyjaśnia projektantka. - Nie proponujemy uniwersalnego zestawu, który” jakoś” dopasujemy do każdej kuchni, często ze szkodą dla ergonomii i komfortu użytkowania, ale podpowiadamy wiele pomysłowych i skutecznych rozwiązań, wśród których każdy znajdzie te dokładnie odpowiadające jego potrzebom.
W każdym, nawet niedużym pomieszczeniu można zaplanować komfortową kuchnię uwzględniającą indywidualne oczekiwania użytkowników. Dlatego nowoczesne meble kuchenne są „elastyczne” - dopasowują się do potrzeb klienta.
- Skutecznym sposobem na zaprojektowanie zabudowy kuchennej dokładnie pod potrzeby użytkownika i efektywne wykorzystanie dostępnej powierzchni jest zastąpienie szafek w jednym rozmiarze szufladami o różnych wysokościach - podpowiada Sylwia Kowalska-Mikutel. - Zadanie każdej szuflady jest inne, bo co innego będziemy w niej przechowywać, a to z kolei determinuje jej wymiary i sposób organizacji wewnętrznej.
Ponieważ w kuchni przechowujemy produkty żywnościowe i akcesoria kuchenne, które mają różną wysokość, już na etapie planowania zabudowy kuchennej można dostosować wysokość każdej szuflady do jej zawartości. Szuflady to nie tylko praktyczny, ale i najbardziej komfortowy sposób przechowywania. Dzięki pełnemu wysuwowi zapewniają nieograniczony dostęp do wszystkich produktów, nawet tych umieszczonych w głębi szuflady. Obciążone otworzą się po delikatnym pociągnięciu za uchwyt czy naciśnięciu frontu, domkną po jego lekkim popchnięciu.
Zabudowa kuchenna musi odpowiadać na indywidualne potrzeby użytkowników również pod względem designu - a te często są bardziej zróżnicowane niż oczekiwania co do jej funkcji i komfortu pracy. Jednak i te potrzeby producent z Milejewa uwzględnił w swojej ofercie. W linii KAMmoduł PREMIUM dostępnych jest 39 najmodniejszych propozycji kolorystycznych frontów. W innym z systemów - KAMPlus wprowadzono nowe fronty lakierowane w 12 wybarwieniach, każdy w dwóch opcjach wykończenia: połysku i macie, a dodatkowo aż w 9 rodzajach frezowań.

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA