Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Dlaczego warto wybrać drewniany blat do kuchni?

  • Autor: Urszula Tatur
  • 03 sty 2017 18:09
Dlaczego warto wybrać drewniany blat do kuchni?
DLH
Dlaczego warto wybrać drewniany blat do kuchni?
Dlaczego warto wybrać drewniany blat do kuchni?
Dlaczego warto wybrać drewniany blat do kuchni?

Drewno to surowiec ponadczasowy, który pomimo rozwoju technologicznego w przemyśle materiałów wykończeniowych, wciąż pozostaje atrakcyjną konkurencją dla innych tworzyw.

REKLAMA

- Obecnie na rynku zauważyć można zwrot ku gatunkom rodzimym. Do łask wraca dąb, buk oraz jesion – i nie bez przyczyny. Gatunki te odznaczają się wysokimi parametrami technicznymi, co stanowi swoistą gwarancję wieloletniego użytkowania. Pozostają przy tym bardzo dekoracyjne, a ich naturalne wybarwienia zyskują coraz większe grono zwolenników, pragnących nadać swoim wnętrzom autentyczny, harmonijny charakter.

Dąb to niepokonana klasyka. Bogaty rysunek, charakterystyczny wzór, widoczny szczególnie przy fladrowym ułożeniu słojów oraz ciepła barwa sprawiają, że ten krajowy gatunek jest bardzo często wybierany do produkcji blatów kuchennych. Popularnością nie ustępuje mu buk – o nieco jaśniejszej, delikatniejszej barwie, wpadającej nawet w odcienie jasnej żółci i różu. Jest to drewno gęste i twarde a dzięki odpowiedniemu procesowi parzenia zyskuje również odpowiednią stabilność. Kolejna propozycja to jesion – gatunek, który wyjątkowo prezentuje się w swoim naturalnym odcieniu, ale również w wersji barwionej specjalnymi olejami. Jest on bardzo twardy i wytrzymały, a za sprawą możliwości zmiany koloru, można dopasować go do każdego kuchennego projektu.

Jeśli chodzi o odmiany egzotyczne – tutaj coraz częściej wybierane są powierzchnie bambusowe, w ofercie DLH dostępne w dwóch wariantach: w jasnym, naturalnym odcieniu lub karmelowym, uzyskanym dzięki specjalnej obróbce termicznej. Blaty z tego gatunku różnią się budową od wszystkich pozostałych. Dzięki warstwowemu klejeniu charakteryzują się wysoką stabilnością wymiarową, zaletą jest również równomierny rysunek oraz kolorystyka powierzchni roboczej – wyjaśnia Hubert Plichta, Specjalista ds. produktu firmy DLH.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA