Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

9 pomysłów na glamour w kuchni

  • Autor: Urszula Tatur
  • 26 lip 2016 12:00
9 pomysłów na glamour w kuchni
Fot. Nolte Kuchen.
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni
9 pomysłów na glamour w kuchni

Styl glamour to bogactwo i dekoracyjny przepych. Jednak urządzając kuchnię w tym stylu nie musimy pokrywać ścian złotem - wystarczy kilka eleganckich akcentów.

REKLAMA

1. Wykwintna aranżacja
Wytworność i szyk to cechy charakteryzujące kuchnię Elegance Nolte Küchen. Wyraziste dodatki dopełniają całość; wycena indywidualna, Nolte Kuchen.

2. Użyteczne rozwiązanie
Okap wyspowy Zephiro Falmec ma jonizujący system oczyszczania powietrza. Dostępny także w kolorze czarnym; ok. 10.000 zł, Falmec Polska.

3. Gorączka złota
Płytki ceramiczne Gold Frozen Flower Bisazza z ozdobnym motywem dekoracyjnym. Dostępne w rozmiarze 25,8x29,8 cm; nowość, Bisazza.

4. Dawne inspiracje
Chłodziarko-zamrażarka retro FAB 28 Smeg zainspirowana stylistyką lat 50. Możliwość wyboru spośród 36 wersji kolorystycznych; ok. 10.257 zł, Smeg.

5. Jak biżuteria
Ręcznie wykonane, pozłacane serwetniki L’Objet wyglądem przypominają oryginalną plecionkę. W komplecie 4 sztuki; 475 zł, Rosenthal.

6. Wygoda użytkowania
Stojak na tosty Astoria Brigitte Von Boch, wykonany ze stali nierdzewnej, pozwala elegancko podać chleb na stół; ok. 170 zł, Westwing.

7. Efektowne zwieńczenie
Żyrandol z czarnymi kryształkami Queen Spotlight stylistyką nawiązuje do stylu wiktoriańskiego; ok. 17.000 zł, Spotlight.

8. Golden Oasis
Tradycyjna jakość
Zastawa Golden Oasis Villeroy&Boch ze złotymi ornamentami. Kolekcja wykonana z porcelany kostnej; 000 zł/talerz 00 cm, Villeroy&Boch.

9. Kosztele, miód wrzosowy, młoda leszczyna i złoto

2 kg koszteli, 4 żółtka, 2 szt. trawy żubrowej, 10 g mięty, 100 g orzechów laskowych, 0,1 g pyłu ze złota, 3 g waty cukrowej, 12 g świeżego imbiru, 100 g miodu wrzosowego, 200 ml mleka, 200 ml Crème Fraiche, 4 g soli Maldon, 10 g cukru, 100 g cukru trzcinowego, 80 g masła, 100 g mąki pszennej, 1 g soli miałkiej

Masło, cukier trzcinowy, mąkę i sól utrzyj do uzyskania masy. Rozwałkuj ją i piecz w 190oC przez 15-20 min, wystudź i rozkrusz. Kilogram jabłek piecz w 160oC przez 2 godz. Przetrzyj na puree. Orzechy dodaj do gorącego mleka, ostudź, spakuj próżniowo i chłodź przez 12 godz. Żółtka utrzyj z miodem. Dodaj mleko orzechowe, crème fraiche i sól. Całość zamroź. Odłóż dwa jabłka. Z pozostałych wyciśnij sok i odstaw na noc do lodówki. Odlej 200 ml soku jabłkowego. Dodaj miętę oraz trawę żubrową. Z dwóch jabłek wytnij prostokąty i skompresuj je z sokiem. Pozostały zredukuj do konsystencji syropu i połącz z imbirem. Jabłka odsącz, posyp cukrem i opal. Na talerz wylej syrop i nałóż puree. Posyp kruszonką, dodaj jabłka i lody. Deser udekoruj watą cukrową i złotem.
Poleca: firma Gaggenau, www.gaggenau.com; przepis Witka Iwańskiego

Zebrała: Alicja Pietrowska




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA