Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Ziołowa foccacia z pomidorami z kawą Kazaar

  • Autor: Urszula Tatur
  • 12 sie 2016 08:00
Ziołowa foccacia z pomidorami z kawą Kazaar
Fot. Nespresso.

Kawa idealna do śniadania.

REKLAMA

Składniki na ciasto:
• 3/4 szklanki ciepłej wody
• 1 łyżeczka drożdży w proszku
• szczypta cukru
• 2 szklanki mąki
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżka oliwy

 Składniki na ziołową masę:
• 3 łyżki oliwy
• 1 mała cebula
• 1 mała główka czosnku
• garść kolendry
• kilka gałązek tymianku
• kilka listków bazylii
• pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:
1. Do kubka z wodą wsyp drożdże z cukrem, przykryj składniki talerzykiem i odstaw na kilka minut.
2. W misce zmieszaj mąkę, sól i oliwę. Dodaj wodę z drożdżami i ugniataj ciasto przez ok. 10 minut.
3. Umieść ciasto w misce wysmarowanej oliwą, przykryj i zostaw w ciepłym miejscu na co najmniej godzinę.
4. Owiń główkę czosnku w folię aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 175°C na ok. 45 minut.
5. Przygotuj miks ziół - Przekrój czosnek na pół, wyciśnij ząbki do miski, dodaj zioła i olej, po czym zmiksuj składniki za pomocą blendera. Następnie dodaj drobno posiekaną cebulę i wymieszaj całość.
6. Uformuj w owal ciasto na blaszce pokrytej papierem do pieczenia, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
7. Palcami wgnieć ciasto w kilku miejscach, a następnie posmaruj je miksem przygotowanym z czosnku, cebuli, oliwy i ziół. Na koniec ułóż na wierzchu pomidorki koktajlowe.
8. Piecz w 200°C przez ok. 25 minut.

Zharmonizowana kawa:
Kazaar od Nespresso – intensywna i gęsta kawa o wyczuwalnej nucie pieprzowej. Podana w formie espresso idealne podkreśla wytrawne śniadanie, foccacię dopełniając kremową konsystencją.

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA