REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Smak kawy w letnie, ciepłe dni

  • Autor: Urszula Tatur
  • 19 sie 2016 08:25
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Fot. Nivona.
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni

Marka wyjątkowych ekspresów Nivona CafeRomatica podpowiada, jak w te letnie dni poczuć nowy, orzeźwiający smak kawy. Czarne Espresso to tylko punkt wyjścia do świata przyjemności.

REKLAMA

Frappe z owoców leśnych z prażonym kokosem czy biała Mocca z karmelem i limonką? A może
o poranku jedno, a na koniec dnia drugie? Każdą z tych kaw w prosty i szybki sposób można przyrządzić dzięki ekspresowi NIVONA CafeRomatica 877. To urządzenie odpowie na potrzeby najbardziej wymagających smakoszy kawy, pozwalając na indywidualny dobór aromatu, proporcji i wielkości napoju. Fanów mlecznych kaw ucieszy z pewnością funkcja OneTouch Duo Spumatore, dzięki której za pomocą jednego przycisku do szklanki lub filiżanki popłynie świeżo spienione mleko. To również idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie lubią pić kawy w samotności. Ten najwyższej jakości ekspres pozwala bowiem przygotować dwie mleczne kawy w jednym czasie.

Frappe z owoców leśnych z prażonym kokosem:
2 x kawa Americana, 4 x kulki lodów z owoców leśnych, 2 x kulki lodów waniliowych, 4 łyżki wiórków kokosowych, bita śmietana, listki mięty do dekoracji. Wiórki kokosowe smażymy na suchej patelni aby stały się aromatyczne i złociste. W ekspresie Nivona CafeRomatica 877 przygotowujemy dwie kawy Americana. Kawę miksujemy z lodami i przelewamy do wysokich, przeźroczystych szklanek. Wierzch kawy dekorujemy bitą śmietaną, posypujemy obficie wiórkami kokosowymi oraz dekorujemy listkiem mięty.

Mocca z karmelem i limonką:
1 pomarańcza, 2 x kawa Cappuccino, 100 g białej czekolady, gotowy karmel
w butelce, skórka z 1 limonki (wcześniej sparzona). Piekarnik nagrzewamy do
160 st. C. Pomarańczę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na pergaminie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min. aż powstaną chrupiące chipsy. W ekspresie Nivona CafeRomatica 877 przygotowujemy dwie kawy Cappuccino. Do kaw dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę, mieszamy. Wierzch kawy dekorujemy kratką z karmelu oraz startą skórką z limonki. Kawę podajemy
z chipsami z pomarańczy do chrupania.


Orzeźwiająca kawa po wietnamsku czy może kawa Marshmallow? Bez problemu każdą z nich pomoże przygotować ekspres NIVONA CafeRomatica 757. Wybór funkcji ułatwi cyfrowy wyświetlacz tekstowy. Ten wyjątkowy ekspres, o szlachetnym czarnym wyglądzie, pozwoli też na indywidualny, trzystopniowy dobór mocy aromatu oraz trzystopniowe programowanie temperatury kawy, również dla dwóch filiżanek. Z myślą o fanach delikatniejszych smaków CafeRomatica 757 wyposażony został
w profesjonalną funkcję Cappuccino Spumatore do przygotowania kaw mlecznych.

Orzeźwiająca kawa po wietnamsku:
2 x podwójne Espresso, 100 ml słodkiego mleka skondensowanego, kostki lodu. Przygotowujemy dwie podwójne kawy Espresso
w ekspresie Nivona CafeRomatica 757. Do wysokich szklanek wlewamy po połowie mleka kondensowanego, kawę Espresso
i uzupełniamy lodem. Podajemy od razu z długą łyżką do mieszania kawy.

Kawa Marshmallow:
2 x kawa Latte, 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady, garść pianek Marshmallow, świeże maliny (2 x 3 szt.), 6 listków mięty. W ekspresie Nivona CafeRomatica 757 przygotowujemy dwie kawy Latte. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do kawy
i mieszamy. Do kawy dodajemy pianki Marshmallow. Fani słodkości mogą też dodać pokrojoną na małe kawałeczki mleczną czekoladę.

REKLAMA



Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

Newsletter

Najciekawsze artykuły z naszego serwisu codziennie w Twojej skrzynce
REKLAMA