Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Smak kawy w letnie, ciepłe dni

  • Autor: Urszula Tatur
  • 19 sie 2016 08:25
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Fot. Nivona.
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni
Smak kawy w letnie, ciepłe dni

Marka wyjątkowych ekspresów Nivona CafeRomatica podpowiada, jak w te letnie dni poczuć nowy, orzeźwiający smak kawy. Czarne Espresso to tylko punkt wyjścia do świata przyjemności.

REKLAMA

Frappe z owoców leśnych z prażonym kokosem czy biała Mocca z karmelem i limonką? A może
o poranku jedno, a na koniec dnia drugie? Każdą z tych kaw w prosty i szybki sposób można przyrządzić dzięki ekspresowi NIVONA CafeRomatica 877. To urządzenie odpowie na potrzeby najbardziej wymagających smakoszy kawy, pozwalając na indywidualny dobór aromatu, proporcji i wielkości napoju. Fanów mlecznych kaw ucieszy z pewnością funkcja OneTouch Duo Spumatore, dzięki której za pomocą jednego przycisku do szklanki lub filiżanki popłynie świeżo spienione mleko. To również idealne rozwiązanie dla tych, którzy nie lubią pić kawy w samotności. Ten najwyższej jakości ekspres pozwala bowiem przygotować dwie mleczne kawy w jednym czasie.

Frappe z owoców leśnych z prażonym kokosem:
2 x kawa Americana, 4 x kulki lodów z owoców leśnych, 2 x kulki lodów waniliowych, 4 łyżki wiórków kokosowych, bita śmietana, listki mięty do dekoracji. Wiórki kokosowe smażymy na suchej patelni aby stały się aromatyczne i złociste. W ekspresie Nivona CafeRomatica 877 przygotowujemy dwie kawy Americana. Kawę miksujemy z lodami i przelewamy do wysokich, przeźroczystych szklanek. Wierzch kawy dekorujemy bitą śmietaną, posypujemy obficie wiórkami kokosowymi oraz dekorujemy listkiem mięty.

Mocca z karmelem i limonką:
1 pomarańcza, 2 x kawa Cappuccino, 100 g białej czekolady, gotowy karmel
w butelce, skórka z 1 limonki (wcześniej sparzona). Piekarnik nagrzewamy do
160 st. C. Pomarańczę myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy na pergaminie i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez 30 min. aż powstaną chrupiące chipsy. W ekspresie Nivona CafeRomatica 877 przygotowujemy dwie kawy Cappuccino. Do kaw dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę, mieszamy. Wierzch kawy dekorujemy kratką z karmelu oraz startą skórką z limonki. Kawę podajemy
z chipsami z pomarańczy do chrupania.


Orzeźwiająca kawa po wietnamsku czy może kawa Marshmallow? Bez problemu każdą z nich pomoże przygotować ekspres NIVONA CafeRomatica 757. Wybór funkcji ułatwi cyfrowy wyświetlacz tekstowy. Ten wyjątkowy ekspres, o szlachetnym czarnym wyglądzie, pozwoli też na indywidualny, trzystopniowy dobór mocy aromatu oraz trzystopniowe programowanie temperatury kawy, również dla dwóch filiżanek. Z myślą o fanach delikatniejszych smaków CafeRomatica 757 wyposażony został
w profesjonalną funkcję Cappuccino Spumatore do przygotowania kaw mlecznych.

Orzeźwiająca kawa po wietnamsku:
2 x podwójne Espresso, 100 ml słodkiego mleka skondensowanego, kostki lodu. Przygotowujemy dwie podwójne kawy Espresso
w ekspresie Nivona CafeRomatica 757. Do wysokich szklanek wlewamy po połowie mleka kondensowanego, kawę Espresso
i uzupełniamy lodem. Podajemy od razu z długą łyżką do mieszania kawy.

Kawa Marshmallow:
2 x kawa Latte, 100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady, garść pianek Marshmallow, świeże maliny (2 x 3 szt.), 6 listków mięty. W ekspresie Nivona CafeRomatica 757 przygotowujemy dwie kawy Latte. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do kawy
i mieszamy. Do kawy dodajemy pianki Marshmallow. Fani słodkości mogą też dodać pokrojoną na małe kawałeczki mleczną czekoladę.

REKLAMA



Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA