Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Powitaj jesień na talerzu - Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej

  • Autor: Urszula Tatur
  • 05 paź 2016 08:19
Powitaj jesień na talerzu - Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej
Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej Gzella.jpg

Jak przygotować się na nadchodzące, coraz chłodniejsze dni? Sycące i rozgrzewające dania jesienią sprawdzą się idealnie! Polecamy pożywny Gulasz rybny z chrustem z aromatycznej Szynki Dojrzewającej.

REKLAMA

Gulasz rybny biały z chrustem z Szynki Dojrzewającej

Składniki:
- Szynka Dojrzewająca firmy Gzella (4 cienkie plasterki na porcję zupy)
- marchewka 1 szt.
- pietruszka 1 szt.
- seler ½ średniej szt.
- cebula 2 szt.
- olej rzepakowy 50ml
- mąka pszenna 2 łyżki
- woda ok. ½ l
- liść laurowy 3 szt.
- ziele angielskie 4 -5 ziarenek
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
- śmietanka słodka 18% 150ml
- śmietana kwaśna 18% 150ml
- filety rybne mix (dorsz, flądra, sieja, łosoś itp.) 1kg
- por ½ małej sztuki

Wykonanie:
Marchew, pietruszkę i seler - obrać, następnie pokroić w paseczki grubości frytki. Cebulę pokroić w kostkę, później warzywa podsmażyć na oleju. Dodać mąkę, chwilkę podsmażyć, zalać zimną wodą i wymieszać. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz do smaku, szczyptę gałki muszkatołowej. Całość podgotować, żeby warzywa zmiękły.
Obie śmietany połączyć, zahartować gorącym wywarem z warzywami i wlać do garnka.
Wszystkie filety pokroić w grubą kostkę, dodać do całości i na wolnym ogniu poddusić przez
2 -3 minuty.
Gotowy gulasz przełożyć na talerze, na wierzchu umieścić zrumienione na patelni plastry szynki. Danie posypać porem pokrojonym w cieniutkie plasterki.
Podawać z pieczywem jako samodzielne danie lub jako posiłek na drugie danie z dowolnym dodatkiem.
Smacznego!




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA