Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Kulinarny przewodnik po kawach

  • Autor: Urszula Tatur
  • 08 lip 2016 08:34
Kulinarny przewodnik po kawach
Fot. Nespresso.

Gofry czekoladowo-kawowe z karmelizowanymi gruszkami i kawą Linizio Lungo.

REKLAMA

Składniki na ciasto:
• 1/2 szklanki mąki pszennej
• 1 i 1/4 szklanki mąki migdałowej
• 2 jajka
• 1/2 szklanki oleju
• 1/2 szklanki cukru trzcinowego
• 1/2 szklanki mleka
• 1 i 1/2 łyżeczki kawy
• 1/2 szklanki gorzkiego kakao
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Pozostałe składniki:
• 2 gruszki
• 2 łyżki oleju kokosowego
• 2 łyżki miodu
• 1/4 łyżeczki cynamonu
• 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii

 Przygotowanie:
1. Umieść wszystkie składniki na ciasto w misce i mieszaj do uzyskania jednolitej masy.
2. Do rozgrzanej gofrownicy ostrożnie wlej ciasto, a następnie usmaż kilka porcji.
3. Na średnim ogniu rozgrzej patelnię z olejem kokosowym.
4. Pokrój gruszki i wrzuć je na patelnię.
5. Dodaj do nich miód, cynamon oraz ekstrakt z wanilii, zamieszaj i smaż, aż miód zacznie „bąbelkować”. Mieszając, pokryj nim gruszki. Smaż całość aż owoce zmiękną.
6. Podawaj gofry z ułożonymi na wierzchu karmelizowanymi gruszkami.

Zharmonizowana kawa:
Linizio Lungo - łagodny smak kawy o aromacie słodu i zbóż idealnie komponuje się z kawowo-czekoladową nutą, zaś wyrazisty smak karmelizowanych owoców wspaniale podkreśla jej delikatność. Kawa przygotowana w wersji Lungo (pojemność 110ml) - bez mleka.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA