Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Koktajl kawowy na upały

  • Autor: Urszula Tatur
  • 20 cze 2016 08:00
Koktajl kawowy na upały
Fot. Nespresso.

Kawa to także doskonały sposób na upały.

REKLAMA

KOKTAJL OLD CLASSIC ENVIVO

Składniki:
• 1 kapsułka kawy Envivo Lungo
• Kostka cukry trzcinowego
• bitter aperitif
• Czarny pieprz
• Kostki lodu
• limonka
• woda mineralna (musująca)
• 1 wiśnia odmiany griotte
• pokruszony lód

Przygotowanie:
• Włóż kostkę cukru trzcinowego do szklanki do latte. Zalej ją bitter aperitifem i mieszaj, dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści. Posyp szczyptą czarnego, zmielonego pieprzu. Następnie wypełnij szklankę dużymi kostkami lodu. Pokrój limonkę w cienkie plastry i dodaj pięć z nich do napoju i wymieszaj je delikatnie o ścianki szklanki. Z pozostałej części limonki wyciśnij sok i dodaj napoju. Wlej 40 ml wody mineralnej do naczynia i wszystko wymieszaj. Włóż wiśnię i na końcu dodaj przygotowaną wcześniej, wystudzoną kawę Envivo Lungo.

 




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA