×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
PARTNER PORTALU
Klasyka na polskich stołach

Klasyka na polskich stołach

Autor: Urszula Tatur
Dodano: 19 lip 2016 08:00

Sos chrzanowy – klasyka na polskich stołach, serwowany do dań na ciepło i na zimno. W sezonie letnim często gości w ogrodzie tuż obok grillowych przekąsek. Zapraszam do zapoznania się z bardzo prostym przepisem na aksamitny sos chrzanowy, który podkreśli smak każdej potrawy.

Sos chrzanowy
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:
- śmietana 12% „Piątnica” 100g
- majonez 3 łyżki
- chrzan tarty 3-4 łyżki
- sól, cukier do smaku

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Smacznego!

 

Nie przegap najważniejszych wiadomościObserwuj nas w Google NewsObserwuj nas w Google News

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także