Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

REKLAMA
×

Szukaj w serwisie

Kawa na śniadanie: z tostami francuskimi i łososiem

  • Autor: Urszula Tatur
  • 13 lip 2016 08:00
Kawa na śniadanie: z tostami francuskimi i łososiem
Fot. Nespresso.
Kawa na śniadanie: z tostami francuskimi i łososiem

Mamy super pomysł na pyszną kawę, tosty i łososia.

REKLAMA

Ziołowe tosty francuskie z łososiem

Składniki:
• 1 jajko
• 1/4 kubka mleka
• 1/2 łyżki posiekanej pietruszki
• 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku
• 1/2 łyżki posiekanego tymianku
• 2 kromki ciabatty
• 3 plastry wędzonego łososia
• Serek śmietankowy
• Sól i pieprz
• 1 łyżka masła do smażenia

Sposób przygotowania:
1. W głębokim talerzu zmieszaj jajka, mleko, zioła, sól oraz pieprz.

2. Na średnim ogniu rozgrzej masło na patelni.

3. Pokrój ciabattę w kromki i kolejno każdą z nich nasącz masą jajeczną z punktu 1., następnie usmaż je na przygotowanej patelni, po dwóch stronach - każdą przez 2-3 minuty (aż się zarumienią).

4. Usmażone ciabatty wysusz na papierowym ręczniku.

5. Całość podawaj z ułożonym na wierzchu łososiem oraz serkiem śmietankowym. Na koniec posyp danie pietruszką i szczypiorkiem.

Zharmonizowana kawa:
Envivo Lungo - to intensywna kawa o wyczuwalnych nutach drzewa i pierników. Jej połączenie z wytrawnymi tostami z łososiem perfekcyjne podkreśla wyraźny smak, nie zakłócając jego głębi. Kawa przygotowana w wersji Lungo (110 ml), bez mleka.




Rekomendowane dla Ciebie


REKLAMA

OSTATNIO KOMENTOWANE

REKLAMA