×
Subskrybuj newsletter
dobrzemieszkaj.pl
Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.
Podaj poprawny adres e-mail
  • Musisz zaznaczyć to pole
Jedzenie latem: roladki z cukinii

Jedzenie latem: roladki z cukinii

Autor: Urszula Tatur
Dodano: 08 sie 2016 08:00

Latem warzywniaki i stragany pełne są warzyw i owoców, które są nie tylko smaczne i kolorowe, ale przede wszystkim – zdrowe.

Roladki z cukinii

Składniki:
• 3 cukinie
• 500 g mięsa mielonego wołowo -wieprzowego
• 1 opakowanie pomidory pelatti z puszki
• 1 opakowanie Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese
• 100 g tartej mozzarelli
• 1 pęczek świeżej bazylii
• 1 opakowanie tortilla
• 200 ml jogurtu naturalnego
• 1 opakowanie Sosu sałatkowego czosnkowego Knorr
• 3 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soli
Sposób przygotowania:
1. W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż mielone mięso. Smaż aż odparują wszystkie soki, dodaj wtedy pomidory z puszki oraz Knorr Naturalnie smaczne - doprawi on sos do smaku oraz sprawi, że sos uzyska odpowiednią gęstość. Wymieszaj i gotuj około 3-4 minuty.
2. Cukinię pokrój wzdłuż w cienkie plastry i oprósz solą. Gdy plastry cukinii zrobią się miękkie usuń sól płucząc warzywo pod bieżącą wodą.
3. Plastry cukinii osusz, rozłóż na desce, nałóż łyżką mięsny sos, posyp z wierzchu tartym serem, w każdą roladkę włóż liść bazylii i całość zwiń. Cukinię zawiń dodatkowo w 3 centymetrowy pasek tortilli. Gotowe roladki układaj w żaroodpornym naczyniu.
4. Całość piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 15 – 20 minut. Gotowe roladki podawaj z sosem czosnkowym. W tym celu wymieszaj jogurt z sosem czosnkowym Knorr do sałatek.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także